Tietoa minusta

Kuka olen?

Olen muuttanut Hattulasta Tampereelle vuonna 2017 sairaanhoitajaopintojen perässä.
Tampereesta muodostui minulle nopeasti rakas kotikaupunki, jota haluan olla kehittämässä kohti vihreämpää huomista. Tulevaisuudessa tulen toivottavasti viettämään Tampereella vielä vuosia.

Minua on verrattu Muumimammaan ja mielestäni tämä on osuva kuvaus luonteestani. Olen rauhallinen, ymmärtäväinen, tyyni ja suvaitsevainen. Haluan luoda kaikille turvallisen ilmapiirin ja puutun vääryyksiin, jotka huomaan. Osaan kuunnella muita ja pyrin olemaan muiden tukena; muistaen myös oman jaksamisen. Ihmiset, heidän taustat ja ajatukset aidosti kiinnostavat minua.

Vapaa-ajalla rapsuttelen adoptiokisujamme Mallua ja Rondoa, käyn ilmajoogassa, kuuntelen äänikirjoja, maalaan, toimin vapaaehtoisena ja käyn kävelyillä. Kuuntelen paljon hyvin moninaista musiikkia, rakastan museoissa käymistä ja kirjoitan aina välillä runoja. Ikuisuusprojektina opettelen soittamaan kitaraa ja pianoa. Pakko myöntää, että haaveilua näiden hallitsemisesta löytyy huomattavasti enemmän kuin konkreettista harjoittelua.


Miksi lähdin ehdolle?

Sairaanhoitajaopintojen aikana olen ollut harjoitteluissa muun muassa erilaisilla vuodeosastoilla. Vuodeosastoilla aloin miettiä, pystynkö tekemään tätä työtä. Ala on tuntunut minulle aivan oikealta, mutta hoitoalan vähäisten resurssien vuoksi olen kokenut, etten pysty tekemään tätä työtä niin hyvin kuin haluaisin. Jokaisen työvuoron jälkeen mietin, että olisin halunnut tehdä enemmän ja paremmin. Olisin halunnut antaa enemmän aikaa asiakkaille, keskustella heidän kanssa pidempään ja keskittyä enemmän heidän kuntouttamiseen. Lähes koskaan aika ei vain riittänyt näihin.

Aluksi ajattelin, että vika on minussa. Ajattelin olevani liian hidas ja keskittyväni epäolennaisiin asioihin. Mutta mikä on sen olennaisempaa kuin asiakkaan yksilöllinen huomiointi ja hänen tarpeisiin vastaaminen? Päätin, että minä haluan tehdä asialle jotain. Jatkuva kiire heikentää työn laatua ja huonontaa työilmapiiriä. Minä haluan olla mukana mahdollistamassa paremman hoidon ja paremmat työolot.


Terveyspalveluiden kehittämisen lisäksi haluan tehdä vihreää, feminististä politiikkaa. Haluan olla mukana rakentamassa ympäristöllä ja ihmisille kestävää yhteiskuntaa. Ilmastonmuutos, ihmisoikeudet ja tasa-arvo on huomioitava kaikessa päätöksenteossa. Vihreillä on Reilun muutoksen ohjelma. Tämän ohjelman mukaisia poliittisia päätöksiä minäkin haluan tehdä.

"Reilussa muutoksessa vähennetään samaan aikaan päästöjä, köyhyyttä ja epätasa-arvoa. Se tarkoittaa politiikkaa, jolla ilmastotoimien kustannukset eivät kaadu heikoimmassa asemassa olevien niskaan tai ihmisille, joilla ei todellisuudessa ole mahdollisuutta valita kestävämpää vaihtoehtoa. Reilu muutos on järkevä, suunnitelmallinen ja oikeudenmukainen tapa vastata ilmasto- ja ympäristökriisiin."


Miksi Vihreät?

Liityin Vihreisiin syksyllä 2020 samalla, kun asetuin ehdolle Tampereen kuntavaaleihin. Vaikka politiikan parissa olenkin uusi kasvo, niin henkisesti koen olleeni aina Vihreä.

Vihreät arvot ovat aina tuntuneet minulle luontaisilta. Tasa-arvo, ihmisoikeudet ja ympäristönsuojelu ovat minulle itseisarvoja, joita olen valmis puolustamaan ja joiden toteutumisen eteen olen valmis tekemään töitä. Tampereen kaupunginvaltuustoon haluan mukaan päästäkseni tekemään toitä vihreämmän ja hyvinvoivan Tampereen eteen.


Miksi minä?

Valmistun sairaanhoitajaksi keväällä 2021. Opintojen aikana olen kerryttänyt ammattitaitoa ja laajentanut käsitystäni sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Uskon näiden oppimieni asioiden olevan hyödyksi kunnallisessa päätöksenteossa. Olen opiskeluvuosien aikana saanut luotua verkostoa sosiaali- ja terveysalalle, joten tulen jatkossakin kuulemaan laaja-alaisesti työntekijöiden näkemyksiä ja kokemuksia. Mielestäni Tampere - ja koko Suomi - tarvitsemme enemmän päättäjiä, jotka ovat oikeasti päätettävien asioiden asiantuntijoita. Me ymmärrämme, millaisia käytännön toimia päätökset tarvitsevat, ja miten niiden vaikutukset näyttäytyvät työntekijöille.

Rakastan luontoa. Etenkin metsät ja vesistöt ovat aina olleet minulle rauhoittavia ja palauttavia ympäristöjä. Elämäni ensimmäiset yhdeksän vuotta kasvoin saaressa ja jo pienenä tyttönä olen kulkenut pitkin vaarini metsiä. Partio ja vaari ovat opettaneet minua hyödyntämään luontoa ja sen antimia - kuitenkin luonnon omia ehtoja kunnioittaen.

Tiedän, kuinka tärkeää luonto ja kaupungeissa lähiluonto on ihmisten hyvinvoinnille. Eläimistä ja ilmastosta puhumattakaan.

Haluan pitää kiinni siitä, että Tampereella on jatkossakin lähiluontoa. Vehreys piristää niin mieltä, kaupunkikuvaa kuin ympäristöä.

Digipalvelut ja erilaiset teknologiset ratkaisut keventävät ympäristön kuormitusta, kun esimerkiksi tapaamisiin ei tarvitse kulkea eikä konkreettista materiaalia tarvitse valmistaa. Tampereen kaupungilla on tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Näen digipalveluiden ja teknologisten ratkaisujen kehittämisen tärkeänä osana tätä tavoitetta.

Sairaanhoitajaopiskelijana olen erityisesti koulutuksen loppuvaiheessa tutustunut terveydenhoitoon liittyviin teknologisiin ratkaisuihin. Sosiaali- ja terveyspalveluiden saralla digipalveluihin panostamalla voidaan aikaansaada taloudellisia säästöjä, parantaa palveluiden saavutettavuutta ja nopeuttaa palveluiden pariin pääsemistä. Koulutuksestani uskon olevan apua sosiaali- ja terveysalan digipalveluiden kehittämisessä. Tiedän, millaisia ratkaisuja nyt jo löytyy, ja osaan arvioida, millaisista palveluista voisi eri hoito- ja palveluketjuissa olla hyötyä.

Minulle olisi kunnia olla mukana parantamassa palveluiden saavutettavuutta ja tehdä yhdessä hiilineutraalia Tamperetta.


Järjestökokemus

Punainen Risti

Olen lähtenyt mukaan Punaisen Ristin toimintaan vuonna 2016. Tuolloin olin yhtenä ohjaajana lasten ensiapuleirillä Janakkalassa.

Hattulan osastossa toimin sihteerinä toimikauden 2017 ja lisäksi olin mukana tapahtumien järjestämisessä. Nallesairaalaakin on tullut pidettyä lapsille.

Tampereen osastossa olen toiminut mm. lipaskerääjänä ja Nuorten turvatalon vapaaehtoisena.

Asukastoiminta

Asuessani Pirkan Opiskelija-asunnoilla, olin mukana asukastoimikunnassa lähes kolme vuotta. Tänä aikana toimin niin puheenjohtajana, sihteerinä kuin asukastoimikuntien yhteistyöelimen jäsenenä.

Vihreät nuoret

Minut on valittu Tampereen seudun vihreiden nuorten hallitukseen toimikaudeksi 2021. Vastuualueitani ovat tapahtumat ja jäsenhankinta.
Lisäksi toimin Vihreiden nuorten sosiaalipoliittisessa työryhmässä. Työryhmässä käsiteltäviä aiheita ovat mm. työ, toimeentulo, sosiaaliturva, julkinen talous, eläkkeet, asuntopolitiikka ja terveyspolitiikka.